Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Yes, would be very strange, but then what do we know of discussions, intel and decisions being made at any given time.

ChineseConsulGeneral-Durban驻德班总领事The West is silent on Civilizations, apart from its own. It is impossible to understand China, India, Iran, Ethiopia et al without a knowledge of their civilizational history. But that counts for little if you believe the West is universal. @indurban1■ Vatkaa kerma kiinteäksi, mutta pehmeäksi vaahdoksi. Lopputulos on parempi käsin vatkattuna. Sähkövatkaimella kermasta tulee helposti liian jäykkää.2 dl kuohukermaa 2 mattjessillifileetä (n. 200 grammaa) 2 kovaksi keitettyä ja jäähdytettyä kananmunaa 2 rkl silputtua punasipulia 3 tl dijonsinappia 0,5 tl suolaa ripaus sokeria 1 ruukku tuoretta tilliä mustapippuria myllystä ■ Kuori ja pilko punasipuli sekä kananmunat ronskeiksi paloiksi. Kuivaa sillifileet talouspaperilla ja pilko nekin. Silppua tillinoksat saksilla. Sekoita kaikki ainekset kermavaahtoon. ■ Anna tahnan maustua jääkaapissa peitetyssä rasiassa yön yli. Tarjoa paahdetun ruisleivän kanssa tai osana joulun kalapöytää. · 16t Xi Jinping: To meet the people's desire for a happy life is our mission.kauramaito basirta aito teki riisipuurosta unohtumattoman ChineseConsulGeneral-Durban驻德班总领事 @indurban1 Juuso Henrik Nieminen @JuusoNieminen · 13. syysk. Tässäpä idea! Tervetuloa vaan kameraryhmät seuraamaan tutkijan työpäivää. Mitä käänteitä nähdään neljän tunnin Zoom-kokousputkessa? Mitä jännittäviä teemoja haastatteluaineistoon kätkeytyykään? Lopussa cliffhanger: Sähköpostiin saapuu artikkelin palautteet, apua! Pelosta huutavat kasvot #MinäTutkin Twiitin lainaus Leena Juntunen @byntti · 12. syysk. Milloin televisiossa nähdään ohjelmasarja #minätutkin #metutkikimme? · 16t Xi Jinping: To meet the people's desire for a happy life is our mission.

2 σχόλια:

  1. Zemmour on nähtävästi Algerian juutalaisia (berberijuutalaisia) perhetaustaltaan.
    Twiitin lainaus
    Populism Updates
    @PopulismUpdates
    · 12t
    Zemmour's campaign announcement video, in which he declares "We will not let them replace us," has almost 1.5M views on Youtube after a couple hours

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ttei sen nimeä saanut lausua. Karhussa nähtiin yliluonnollisia ja myös ihmismäisiä piirteitä. Vielä tänä päivänäkin metsän kuningas vetää lumouksellaan puoleensa luontokuvaajia ja metsästäjiä.
    TEKSTI
    Apu-toimitus
    KUVAT
    Juho Rahkonen
    Julkaistu: 23.5.2017
    Mikael Agricolan hämäläisten epäjumalien luettelossa vuodelta 1551 ensimmäinen oli Tapio, metsän kuningas, pyyntionnen antaja. Tapio tarkoitti metsää, mutta se henkilöityi karhuun. Muinaisille suomalaisille karhun syntymän ja kuoleman kierto määritti koko kalenterivuotta. Kevättalvella koitti aina tärkeä tapahtuma, karhun herääminen talviunilta. Kierto huipentui karhun rituaaliseen kaatoon ja peijaisiin.

    Kansalliseläimemme ainutlaatuista asemaa suomalaisessa kulttuurissa käsitellään kirjassa Karhun vuosi (Tampereen museoiden julkaisuja, 2010). Kirjan tutkimusaineisto piirtää karhusta kuvan milloin noitana, milloin onnen tuojana – milloin taas lähestulkoon ihmisenä. Suomalaiset, samoin kuin monet Siperian ja Pohjois-Amerikan kansat, nimittivät karhua isoisäksi tai kantaisäksi. Karhussa on jotain pelottavan ihmismäistä. Kun karhu nousee kahdelle jalalle nähdäkseen korkeammalle tai ottaakseen vainua, se tuo mieleen jättimäisen karvaisen soturin tai metsästäjän. Karhun pyöreät kasvot ja ilmeikkäät, tuijottavat silmät muistuttavat ihmisen naamaa. Ihmisen tavoin karhu on kanta-astuja, kävelytyyleissä on yhtäläisyyksiä. Karhun pyöreä jalanjälki varpaineen on kuin suurikokoisen vauvan jättämä. Ihminen ja karhu ovat sekasyöjiä, joille maittavat marjat, sienet, kala ja lihakin. Ihmisestä poiketen karhun suolisto kestää myös pilaantunutta lihaa ja raatoja. Jopa kaksi- ja puolimetriseksi sekä yli 300-kiloiseksi kasvava karhu on kuitenkin fyysisesti ylivoimainen. Karhulla on arvioitu olevan jopa viisi kertaa isommat voimat kuin keskimääräisellä ihmisellä.

    Karhuja on metsästetty pitkään, vaikka sen liha ei ole erityisen maukasta. Karhunkaatoon on aina sisältynyt voimakasta symboliikkaa, ja monet ikivanhat perinteet, kuten kaadon jälkeiset peijaiset, ovat voimissaan vielä nykyäänkin. Peijaisilla pyritään palauttamaan kaadettu eläin takaisin metsästysmaille, ikään kuin lepyttelemään sitä. Joissakin peijaisissa karhu saatettiin vertauskuvallisesti jopa naittaa nuoren neidon kanssa, jotta kontio olisi tyytyväinen ja sen sielu palaisi uudelleen luontoon. Entisaikaan karhua ei saanut sanoa karhuksi, muuten uskottiin karhun kuulevan sen ja tulevan sanojan päälle tai kiertävän metsästäjien asettamat ansat. Tämän vuoksi suomen kielessä on karhulle kiertoilmauksia ainakin niin paljon kuin vuodessa on päiviä. Karhun vuosi -kirjassa nimet on jaoteltu useiden teemojen mukaisesti. Jumalallista tai pyhää alkuperää ovat esimerkiksi Otava, Ohto, Autuas, Erä, Haltia ja Puhas elävä. Noitien maailmankuvaan viittaavat puolestaan Maan kavala, Sykkö eli käärme ja Kärmenjalka. Mesikämmen-nimi kertoo karhun viehtymyksestä makeaan, etenkin hunajaan. Kaikille tuttuja nimiä ovat Otso ja Kontio sekä hellittelyyn viittaavat Nalle ja Nallukka. Osa nimistä viittaa eroottisuuteen, kuten Lullamoinen, Pärnä, Pöppö, Karvahousu ja Luukyrpä

    ΑπάντησηΔιαγραφή