Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

WEF:n jäsenyhtiöt maksavat porrastetun vuosimaksun, jonka suuruus riippuu siitä, kuinka tiiviisti yritys osallistuu foorumin toimintaan. Poliitikkojen ei tarvitse maksaa YGL-jäsenyydestä, mutta yritysten edustajien pitää. Ojalan mukaan Maailman talousfoorumin alaista verkostoitumista voi tulkita niin, että suuryritykset maksavat siitä, että ne saavat pääsyn poliitikkojen ja muiden toimijoiden pakeille.

Joukkoon kuuluu pääministeri Sanna Marin (sd.), valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.), Ranskan presidentti Emmanuel Macron, Teslan perustaja Elon Musk, Facebookin perustaja Mark Zuckerberg ja Alibaban perustaja Jack Ma. Saman ryhmän jäseniin lukeutuu myös julkkiksia kuten Bollywood-näyttelijä Deepika Padukone ja CNN-kanavan tähtiankkuri Anderson Cooper. He kaikki kuuluvat nuorten johtajien The Forum of Young Global Leaders -verkostoon eli YGL:ään. Talousmedia Bloomberg on kuvaillut(siirryt toiseen palveluun) sitä “maailman eklusiivisimmaksi yksityiseksi sosiaaliseksi verkostoksi”. Ylen haastattelemat asiantuntijat arvioivat, että demokratian kannalta voi olla ongelmallista

2 σχόλια:


  1. Esa Puumala
    @EsaPuumala
    ·
    25. heinäk.
    Tässä päikkäreillä tänään pihamökissämme. Mukavat unet sain. Ihan ensimmäinen ajatus oli että tehdään vain muovinen varasto romppeille, mutta siitä tulikin lämpöeristetty mökki.Täysmittainen sänky ja vähänmuutakin tilaa on. Entinen saunan ovi sai uuden elämän.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mansikkamaa siivottu, tai oikeammin yritetty. Mahtava sää avittaa puuhastelua.Peukku ylösJännitetty hauisRäkättirastaat ja harakat naureskelee hommille.

    ΑπάντησηΔιαγραφή